četrtek, 28. marec 2013

XC GRIČI 2013V ponedeljek 1. aprila, se v Vrtojbi začenja nova sezona slovenskega pokala v olimpijskem krosu -XC.
Prizorišče je že kar stalnica na koledarju prireditev. Proga ostaja več ali manj ista, skozi leta se ni velko spreminjala, le štartno ciljni prostor se je iz vinogradov preselil k trafo postaij, tako da he sedaj še bolj poskrbljeno za dostopnost, saj je izhod iz avtoceste le 500m stran.

Proga sama, je ne preveč zahtevna v tehničnem smislu, več ali manj poteka po makadamskih poteh med vinogradi ter po trim stezah. Od tekmovalca zahteva konstantnost vožnje, povprečne hitrosti so kar velike, zato se jo občansno udeležujejo tudi cestni kolesarji, saj večinoma ni kratkih eksplozivnih šprintov ter tehničnih spustov,  kateri so značilni za običajne XC proge. Do sedaj je bila kar sreča z vremenom in v zadnjih letih ni bilo dežja, a letos bo očitno drugače....

Sam se bom dirke v Vrtojbi udeležil že 6ič. Dirka je na nek način skoraj moja domača dirka, ker mi je dejansko najbližja. Na žalost nisem dosegel do sedaj dosegel vidnejših uvrstitev na tej dirki, saj je koledarsko na sporedu prehitro za moje tempiranje forme in pridem na dirko bolj ko ne še utrujen od zimskega spanja :) No, omenim lahko leto 2009, ko sem ob kar močni konkurenci zasedel 4.mesto, med mlajšimi člani.


Tako da lepo vabljeni, kot tekmovalci, oziroma navijači.
se vidimo v Vrtojbi

Ni komentarjev:

Objavite komentar